Zakelijke creditcard

De zakelijke creditcard, ook wel business card genoemd, is ideaal voor alle bedrijven. Als ZZP’er, kleine ondernemen of groot bedrijf kunt u optimaal genieten van de voordelen van een zakelijke creditcard. Een zakelijke creditcard biedt namelijk als belangrijkste voordeel dat je een overzichtelijke administratie voor de zakelijke uitgaven hebt, en je kan er makkelijk in het buitenland mee betalen.

Zie onderstaande tabel voor het aanvragen van een zakelijke creditcard.

-tabel-

In dit overzicht vind je de mogelijkheden voor het aanvragen van een gewone creditcard.

Voordelen zakelijke creditcard

Zo’n business card komt natuurlijk met een aantal voordelen:

  • Overzicht per medewerker.
  • Limietbedrag per medewerker.
  • Gescheiden administratie.
  • Je aankopen zijn verzekerd.
  • Wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel.

Als belangrijkste reden zullen mensen geven dat de administratie gescheiden is. Hierdoor haal je privé en zakelijke uitgaven immers niet door elkaar. Verder krijg je een duidelijk overzicht van je uitgaven, en ook per medewerker.

Ook zijn de aankopen die je doet met een zakelijke kredietkaart verzekerd. Denk daarbij aan een aankoopverzekering, bijstandsverzekering, bagageverzekering of zelfs een vluchtvertragingsverzekering.

Nadelen van een zakelijke creditcard

Een zakelijke creditcard heeft ook wat nadelen ten opzichte van een normale creditcard.

Zo is die wat duurder, en heb je minder keuze uit uitgevers van de kaart. Daarnaast is er niet een optie om gespreid te betalen, aan het einde van de maand zal je dus de hele rekening moeten betalen. Ook gelden er voor ZZP’ers vaak nog aanvullende regels. Zo dien je minimaal één jaar ingeschreven te staan als ondernemer, en volgt er een BKR toetsing.

Via de bank of niet?

Banken bieden vaak de mogelijkheid om een zakelijke creditcard aan te vragen. Dat kan gunstig voor je zijn, als je daar bijvoorbeeld al een rekening hebt, en alleen die rekening gebruikt. Bij zo’n kaart van de bank dien je namelijk je zakelijke rekening te behouden als tegenrekening.

Als je een creditcard van ICS of American Express aanvraagt, kan je daar makkelijk een andere rekening aan koppelen. Die kredietkaarten zijn niet afhankelijk van een bank. Zo’n zakelijke creditcard aanvragen gaat makkelijk online.

Privé of zakelijke creditcard gebruiken?

Het kan zijn dat je voor je bedrijf slechts heel af en toe een creditcard nodig hebt. In dat geval kan je er ook voor kiezen om je privé creditcard te gebruiken voor zakelijke uitgaven (of een aparte privé kaart).

Voor de belasting is het niet per sé nodig om die betalingen via een business card te laten lopen. Het is echter wel makkelijker om de administratie bij te houden.

Creditcardgids.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0