Prepaid creditcard

Prepaid creditcard aanvragen wordt steeds populairder. Met een prepaid creditcard hoef je namelijk niet te voldoen aan een inkomenseis, en word je ook niet getoetst bij BKR. Bij een prepaid creditcard bepaal je zelf wat je op de kaart zet, en dus wat je uit kan geven. Het wordt daarom soms ook wel een debetkaart genoemd. In onderstaande tabel tonen we je de mogelijkheden voor het aanvragen van een prepaid creditcard.

-tabel-

Verschil met een normale creditcard

Je zal je misschien afvragen ‘wat zijn de verschillen tussen een normale en een prepaid creditcard’. Het is eigenlijk heel simpel.

Met een prepaid creditcard stort je van te voren geld op de kaart, en dat geld kan je uitgeven. Met een normale creditcard betaal je achteraf de kosten. Bij een normale creditcard heb je dan de mogelijkheid dat je even geen geld hebt om te betalen, dan betaal je daar extra rente over. Met een prepaid creditcard kan je gewoonweg niet meer uitgeven dan dat erop staat.

Denk ook eens aan een abonnement voor je telefoon en een prepaid simkaart. Bij de ene kan je onbeperkt blijven bellen en internetten, waarbij je bij de ander (prepaid) maar tot een bepaald limiet gebruik kan blijven maken. Het verschil daarin is ook wat het verschil is tussen de normale en de prepaid kredietkaart.

Is een prepaid creditcard wel een creditcard?

Met een creditcard kan je in feite krediet aanvragen, dus een lening. Met een prepaid creditcard kan dat niet, want je zet er zelf geld op. In feite is het dus geen creditcard, maar toch noemen we hem gewoon zo.

Je hebt namelijk wel de andere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de diverse plekken op de wereld waar je zo’n kaart kan gebruiken, of gewoon voor het gebruik om online te shoppen.

Waarom prepaid?

Waarom een prepaid in plaats van een normale creditcard? Hieronder een aantal redenen:

 • Je kan voldoet niet aan de inkomenseis.
 • Door bestaande schulden word je afgewezen voor een normale.
 • De creditcard moet snel binnen en bruikbaar zijn.
 • Je wilt duidelijk controleren wat je uitgeeft.
 • De creditcard is voor tijdelijk gebruik.
 • Achteraf betalen zie je niet zo zitten.

Met een prepaid kaart maakt het dus niet uit wat je verdient, en kan je altijd een creditcard aanvragen. Dat is de voornaamste reden voor mensen om te kiezen voor zo’n kaart. Ook is het voor veel mensen fijn om te weten dat ze hiermee geen schulden opbouwen, terwijl ze wel van de voordelen kunnen genieten.

Wie kan een prepaid creditcard aanvragen?

Ook voor een prepaid kaart geldt dat je 18 jaar of ouder moet zijn om deze aan te vragen. In tegenstelling tot de traditionele creditcard, hoef je niet te voldoen aan andere eisen. Denk daarbij aan inkomenseis of BKR registratie.

Dat hoeft niet te betekenen dat dit alleen interessant is voor mensen die niet voldoen aan een inkomenseis of een negatieve BKR registratie hebben. Het aanvragen van een prepaid creditcard kan ook heel interessant zijn voor mensen die bijvoorbeeld op vakantie willen naar een land in Afrika of Zuid-Amerika. Daar wordt over het algemeen met een creditcard of contant geld betaald.

Kosten prepaid creditcard

Een prepaid kaart is over het algemeen net wat duurder dan een normale. Veel mensen zijn op zoek naar een gratis variant, maar die is er vaak niet. Soms is er wel een aanbieding vanuit een bank, in combinatie met een rekening daar (maar dan betaal je nog per transactie).

Over het algemeen kan je rekening houden met de volgende kosten:

 • Aanschaf kosten;
 • Jaarlijkse kosten;
 • Kosten bij niet gebruiken;
 • Geld storten;
 • Geld terugstorten;
 • Betalen met de kaart.

Houd daar dus rekening mee als je een prepaid creditcard wilt aanvragen. Als een kaart op het eerste oog erg voordelig lijkt (omdat de aanschaf kosten bijvoorbeeld laag zijn), hoeft dat niet te betekenen dat het voor jou uiteindelijk ook de goedkoopste creditcard is.

Creditcardgids.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0