Wisselkoersopslag

Het fijne aan een creditcard is dat het wereldwijd gebruikt kan worden. Zo worden Mastercard en Visa eigenlijk overal ter wereld wel geaccepteerd, ook in landen in Zuid-Amerika, Afrika of Azië. In die landen is het daarom ook handig om te betalen met een creditcard. Een pinpas wordt niet altijd geaccepteerd, en het is niet heel fijn om met veel cash rond te lopen.

Als je in het buitenland betaalt (waar ze een andere valuta hanteren), dan kan je te maken krijgen met een wisselkoersopslag.

Wisselkoers

De wisselkoers is de verhouding tussen twee verschillende valuta’s. Als we als voorbeeld de euro en dollar nemen, dan kan de wisselkoers 1:1.15 zijn. Dat betekent dat je voor 1 euro, 1,15 dollar krijgt.

De wisselkoers is niet vast, en fluctueert. Dat is aan de hand van vraag en aanbod.

Wisselkoersopslag

Je creditcardmaatschappij brengt vraag en aanbod bij elkaar als je in vreemde valuta wilt betalen met je creditcard. Hiervoor zien zij graag een vergoeding, dat is de opslag die je betaalt. De wisselkoersopslag. Dit wordt ook wel transactiekosten voor wisselkoers genoemd.

Wat deze opslag is, verschilt per uitgever. Het is over het algemeen een percentage van het bedrag, met ook een minimum. Ook geldt vaak dat hoe duurder je creditcard, hoe voordeliger deze wisselkoersopslag.

Pinautomaat

Met een creditcard kan je ook geld opnemen bij een pinautomaat. Dit zou je ook in het buitenland kunnen doen, in vreemde valuta. Let er hierbij op dat je te maken zal krijgen met de eerdergenoemde wisselkoersopslag én pinkosten.

Die pinkosten zal je niet hebben als je je creditcard voor andere doeleinden gebruikt (bijvoorbeeld betalen in het hotel of restaurant). Neem vooral goed de voorwaarden van je creditcard door om te weten waarvoor je allemaal kosten kan verwachten.

Creditcardgids.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0