Sparen met je creditcard

Zoals voor iedereen bekend is, kan de creditcard gebruikt worden als betaalmiddel. En dat wereldwijd. Maar wat minder bekend is voor veel mensen is dat de creditcard ook kan worden gebruikt om geld te sparen. Je ontvangt dan rente over het bedrag dat je op je creditcard hebt staan. Precies hetzelfde zoals je bij een spaarrekening rente ontvangt over je saldo. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is geld overmaken van je bankrekening naar de rekening van de creditcard.

Hoe gaat het sparen in zijn werk?

Wanneer je geld overmaakt naar je creditcard zal het eerste doel zijn om er aankopen mee te betalen. Maar heb je een zodanig hoog saldo dat er na het betalen van de aankopen nog geld over is, dan krijg je daar rente over. Elke creditcardmaatschappij hanteert zijn eigen voorwaarden, maar in de regel kan je zeggen dat er een minimum positief saldo wordt gesteld voordat er wordt overgegaan tot het uitbetalen van rente. In de meeste gevallen bedraagt het een drempelbedrag van 500 euro. De rente die wordt gehanteerd fluctueert, elke dag wordt de rente opnieuw berekend. Het wordt opgespaard en eens in de maand of eens per jaar wordt de rente aan je uitgekeerd.

Uitzondering eigen bank

Hierbij moet wel als voetnoot benoemd worden dat dit geldt voor onafhankelijke creditcardmaatschappijen, zoals Visa. De eigen bank hanteert vaak andere voorwaarden. Zo krijg je bij een creditcard die is gekoppeld aan je gewone betaalrekening geen spaarrente uitbetaald. Is de creditcard gekoppeld aan je spaarrekening is dat weer wel het geval.

Extra bestedingsruimte

Het geld op je creditcard plaatsen, kan nog een andere functie hebben dan het uitbetaald krijgen van spaarrente.

Door geld over te maken naar je creditcardrekening kan je je bestedingsruimte verhogen. De meeste creditcards hanteren een bestedingsruimte. Het is gebruikelijk een standaard bestedingsruimte van 2000 euro te krijgen. Wat gebeurt er als je zelf geld overmaakt naar je creditcard? Je kan duurdere aankopen met die creditcard doen.

Even een rekenvoorbeeldje. Je bestedingsruimte is 2000 euro en je maakt zelf 1000 euro over. Samen is dat 3000 euro wat inhoudt dat je een aankoop kan doen die maximaal 3000 euro kost. Tot slot nog een klein voordeeltje van het hebben van een positief saldo op je creditcard. Voor elke transactie met je creditcard betaal je kosten maar als je een positief saldo hebt wordt er een lager tarief voor de transactiekosten gehanteerd.

Creditcardgids.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0