Oversluiten creditcardschuld

Het is heel makkelijk om een aankoop te doen met je creditcard. Het is echter ook heel makkelijk om aankopen te doen die eigenlijk te duur voor je zijn. De creditcard moet namelijk wel terugbetaald worden.

Ben je niet in staat om het bedrag in één keer terug te betalen, zal je dat in maandelijkse termijnen moeten doen. Over het openstaande saldo moet er een hoge rente worden betaald. Mogelijk komt daar bovenop nog een boete omdat er nog een bedrag open staat. Het terugbetalen kan daarmee moeilijk zijn en kan je zelfs in de financiële problemen brengen. Kijk dus altijd goed uit wanneer je je creditcard gebruikt om te voorkomen dat je hoge schulden oploopt die je maar  moeilijk kan aflossen.

Oversluiten creditcard schuld

Heb je toch onverhoopt een hoge schuld opgelopen bij de creditcardmaatschappij en heb je moeite om die terug te betalen dan moet je op zoek gaan naar een goede oplossing.

Een optie is om de schuld die je met je creditcard hebt opgelopen over te sluiten. Dit kan je een heleboel geld schelen. Een creditcardmaatschappij hanteert namelijk een erg hoog rentepercentage waardoor het moeilijk is van de schuld af te komen. Vandaar dat het interessant is om op zoek te gaan naar een andere kredietverstrekker die een veel lagere rente rekent. De schuld wordt dan door de nieuwe kredietverstrekker over genomen van de creditcardmaatschappij.

Hier is de term ‘oversluiten van de creditcard’ aan gegeven. Als je ervoor kiest om de creditcard over te sluiten bij een andere kredietverstrekker, zal deze altijd een controle uitvoeren bij het Bureau Krediet Registratie, oftewel het BKR. In de regel zal de nieuwe kredietverstrekker de schuld over nemen als het bedrag dat je wil lenen even hoog is als de oorspronkelijke lening.

Waarom oversluiten

Als je een creditcard schuld wil oversluiten doe je er altijd verstandig aan om na te gaan of het wel rendabel voor je is. Er kunnen mogelijk kosten aan verbonden zijn waar je in eerste instantie geen rekening mee had gehouden en kan het minder gunstig uitpakken dan waar je op had gerekend.

Wegen kosten van het oversluiten van de lening op tegen de kosten van de creditcardmaatschappij, dan is het altijd verstandig om over te stappen. De voorwaarden van de nieuwe kredietverstrekker zullen namelijk veel gunstiger voor je zijn.

Zo zal het rentepercentage dat wordt gehanteerd een stuk lager liggen. Doordat je een lager bedrag aan rente moet betalen, zal een groter aandeel van de terugbetaling ook daadwerkelijk de openstaande schuld aflossen. Daardoor zal het je minder tijd kosten om het hele bedrag af te lossen. Bovendien kan je op het moment van oversluiten rekening houden met de looptijd. Door de looptijd te verkorten hoef je ook maar een kortere periode rente te betalen.

Creditcardgids.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0