International Card Services (ICS)

International Card Services (ICS) is in Nederland de grootste uitgever van creditcards. Zij zijn al ruim 25 jaar actief in Nederland, en helpen bij de uitgave, promotie, administratie en transacties van de vele Visa en Mastercard creditcards in Nederland. Dat is voor de particuliere als de zakelijke creditcards. Ook zijn ze erg groot in Nederland, getuige de ruim 3 miljoen creditcards in omloop met zo’n 80 miljoen transacties per jaar.

ICS beschikt over diverse vergunningen van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarmee kan het krediet- en spaarrekeningen aanbieden of bemiddelen bij schadeverzekeringen.

Op deze pagina zal je meer lezen over de ICS creditcards en het ontstaan van het bedrijf.

Ontstaan van ICS

De Bank of America was de eerste bank ter wereld die ooit de creditcard uitgaf. ICS komt voort uit de Nederlandse activiteiten van die bank. Toen die bank stopte met de activiteiten in de Nederlandse markt, heeft VSB bank de creditcarddivisie opgekocht. Medio 1990 fuseerde dat tot Fortis, welke is overgegaan naar ABN AMRO. ICS is daarvan tegenwoordig een zelfstandige dochtermaatschappij.

Bankonafhankelijk

Hoewel ICS dus onderdeel is van ABN AMRO, is het wel een zelfstandig opererend orgaan. Het is daarom ook zo dat de creditcards van ICS bankonafhankelijk zijn.

Dat betekent dat het niet uit maakt bij welke bank je een rekening bezit, de ICS creditcard kan van iedere Nederlandse bankrekening een bedrag afschrijven. Ook als je overstapt van bankrekening, is dat dus geen enkel probleem met een ICS creditcard.

Wat doen ze?

Maar wat doen ze verder? ICS houdt zich dus onder anderen bezig met het uitgeven van creditcards. Als je een creditcard aanvraagt (lees hier meer over een creditcard aanvragen) van Visa of Mastercard, dan zal de aanvraag langs ICS komen. Zij zullen bijvoorbeeld een BKR toetsing uitvoeren en je bestedingslimiet bepalen.

Daarnaast behandelen ze de transacties (dus betalingen en reserveringen met je creditcard) die worden gedaan. Daarbij controleren ze op fraude middels hun speciale software. Mocht er een frauduleuze betaling tussen zitten, dan zal ICS contact opnemen met de eigenaar en misschien al direct de creditcard blokkeren.

Creditcards van ICS

Zoals gezegd geeft ICS de creditcards van Visa en Mastercard uit. Denk daarbij aan de populaire Mastercard Classis of de Visa World Card. Naast de specifieke kaarten van die uitgevers, werken ze ook samen met andere maatschappijen. Bijvoorbeeld ABN AMRO, de ANWB en de Bijenkorf. Die hebben ieder ook hun eigen ICS card. Dat zijn:

  • ANWB Card
  • ABN AMRO creditcard
  • De Bijenkorf Cad

Met die kaarten krijg je vaak leuke acties en aanbiedingen van de aanbieder.

Klacht over ICS indienen

Vervelend als je een klacht hebt over ICS. In dat geval is het aan te raden om contact op te nemen met ICS zelf, via bijvoorbeeld de telefoon. Een andere optie is per post, naar:

International Card Services BV
T.a.v. het Directiesecretariaat
Antwoordnummer 242
1100 VB Diemen

Als je niet tevreden bent over de afhandeling van je klacht, kan je ook nog terecht bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Als je als consument online een creditcard hebt aangeschaft via ICS, dan is er ook nog een optie via het Europees platform (ODR platform). Zij sturen je klacht vervolgens door naar het Kifid.

 

Creditcardgids.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0