CVC-code creditcard

De CVC (Card Verification Code) wordt gebruikt om je creditcard te verifiëren. Als je online je creditcard gebruikt, dan zal onder anderen om de CVC gevraagd worden. Hierdoor worden de betalingen veiliger, en wordt misbruik/fraude verder tegengegaan.

In Nederland wordt vaak verwezen naar de CVC-code. Toch kan het ook met andere namen benoemd worden. Bijvoorbeeld de CSC (Card Security Code) of CVV (Card Verification Value). Uiteindelijk zijn ze allemaal gelijk, en kan je ze op dezelfde plek op je creditcard vinden.

Kijk hier voor het aanvragen van een creditcard.

Waar vind ik de CVC-code?

Het verschilt per creditcardmaatschappij waar je de code kan vinden. Hieronder per maatschappij uitgelegd.

Visa & Mastercard

Bij zowel Visa als Mastercard kaarten vind je de CVC-code op de achterkant van je creditcard, naast de handtekening. Bij deze maatschappijen heeft de code drie cijfers.

Zie onderstaande afbeelding voor een visualisatie.

American Express

Heb je een kaart van American Express? Dan vind je de CVC-code aan de voorkant, en bestaat die uit vier cijfers (in tegenstelling tot 3 bij Visa en Mastercard).

Zie ook onderstaande afbeelding voor een visualisatie.

Wanneer gebruik ik de CVC-code?

Als je online betaalt met je creditcard, dan zal naar de CVC-code gevraagd worden. Denk bijvoorbeeld aan als je iets koopt in een webshop met je creditcard. Bij een online betaling heb je in dat geval de volgende gegevens nodig:

  • Het nummer van je creditcard.
  • Je naam zoals die op de creditcard staat.
  • De vervaldatum van je creditcard.
  • CVC-code.

Als je met de creditcard betaalt in de winkel, dan hoef je deze verificatie niet te doen. Dan betaal je namelijk met je pincode en/of handtekening.

Een CVC-code gebruik je dus alleen als je een betaling uitvoert, en verificatie nodig is omdat je niet fysiek aanwezig bent (bijvoorbeeld met een online aankoop).

Zo kan het ook zijn dat je bij een reservering van iets nog geen CVC-code hoeft door te geven. In dat geval checkt de maatschappij enkel of de naam met de kaart klopt, en of het bestedingslimiet voldoende is (dit is de pre-autorisatie).

Prepaid creditcard

Hoewel prepaid creditcards net wat anders zijn de de normale, hebben die kaarten ook een CVC-code. Dat is omdat de beveiliging voor alle soorten creditcards hetzelfde zijn.

Ook bij die kaarten vind je de code op dezelfde plek. Aan de achterkant voor Visa en Mastercard en aan de voorkant voor American Express kaarten.

Creditcardgids.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0