Creditcard aanvragen zonder BKR toetsing

Als je een creditcard gaat aanvragen, dan krijg je meestal te maken met een BKR-toetsing. Dit gebeurt omdat je met een creditcard op krediet aankopen kan doen. De uitgever van de creditcard leent je in feite geld. Om er zeker van de zijn dat je dit in de nabije toekomst (zonder problemen) terug kan betalen, wordt zo’n toetsing gedaan. Maar er zijn wel mogelijkheden om aan een creditcard te komen zonder BKR toetsing.

Creditcard zonder controle

Een van die mogelijkheden is het bestellen van een creditcard bij een maatschappij waar geen BKR toetsing bij geldt, want die zijn er ook. Daar kan je een creditcard aanvragen, maar moet je wel rekening houden met het feit dat je meer zal moeten betalen. De kosten zullen aanzienlijk hoger zijn. Dat geldt voor de aanvraag kosten, jaarlijkse kosten of hogere kosten als je de rekening niet kan voltooien.

De uitgever van de creditcard zonder een BKR controle loopt namelijk meer risico, en dit willen ze graag gedekt hebben. Daarom moet je jezelf goed afvragen of dat is wat je wilt. Als je ook in aanmerking komt voor een creditcard met toetsing, dan zal dat waarschijnlijk de betere keuze voor je zijn.

Prepaid creditcard als optie

De andere optie is het aanvragen van een prepaid creditcard (of een debitcard). Zo’n kaart werkt wel anders, want je maakt namelijk geen gebruik van krediet. En daarom is een toetsing bij het BKR ook niet nodig.

Bij een prepaid kaart zet je zelf geld op de kaart. Vervolgens is dat het budget wat je met de creditcard kan uitgeven. Een voordeel hiervan is dus ook dat je niet rood kan staan. Een prepaid creditcard kan je daarom goed vergelijken met je bankrekening. Maar je kan hem wel gewoon gebruiken als creditcard. Dus om te betalen in het buitenland of om reserveringen te maken.

Voordelen

Een creditcard zonder BKR (de prepaid variant) biedt als grote voordeel aan dat het gewoon werkt als een standaard creditcard. Je kan daarom van de volgende voordelen genieten:

  • Je bepaalt zelf wat je kan uitgeven
  • Geen onverwachte kosten achteraf
  • Vrijwel al je aankopen zijn verzekerd (voor schade, diefstal of verlies)
  • Je zal bijna overal ter wereld kunnen betalen
Creditcardgids.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0