Verschil tussen creditcard en pinpas

Een creditcard en een pinpas kunnen vaak voor dezelfde doeleinden gebruikt worden. Toch zit er wel degelijk een groot verschil tussen de twee kaarten. Bij creditcard betaal je met geld dat je leent op krediet. Met een pinpas betaal je met geld dat je al op je rekening hebt staan. Wat dat betreft is een vergelijking tussen een prepaid creditcard en een pinpas logischer.

Verschil in betalingen

Ook in de betalingen is er een verschil tussen de creditcard en een pinpas.

Zo kan je met een creditcard wereldwijd wel betalen, ook in buitenlandse webshops. Met een pinpas kan je vaak buiten Europa niet echt terecht om een betaling te doen, en ook voor webshops betaal je niet met een pinpas.

Het kan ook zijn dat een bedrijf een betaling met een creditcard verplicht. Dit omdat hier dus geld op te reserveren is voor een betaling. Dit dient bijvoorbeeld als borg voor als je (buiten Europa) een auto huurt.

Daarnaast zit er dus ook een verschil in het bedrag dat je kan uitgeven. Met een creditcard kan je betalen totdat je aan het limiet van de kaart zit. Het geld waarmee je betaalt, leen je op krediet. Aan het einde van de maand wordt dat totale bedrag in een keer met je verrekend. Met een pinpas kan je betalen totdat er geen geld meer op je pas staat.

Geld opnemen

Beide soorten kaarten kunnen ook gebruikt worden om geld op te nemen bij een pinautomaat. Ook met een pinpas kan je dit vaker wereldwijd doen. Het is doorgaans voordeliger om dit met je pinpas uit te voeren. Voor een creditcard betaal je vaak net wat meer aan transactiekosten of wisselkoersopslag.

Zo betaal je met een pinpas in Nederland geen transactie kosten als je euro’s opneemt. Met een creditcard kan je die wel krijgen. Een creditcard aanvragen is daarom vaak handig als je die wilt gebruiken om betalingen in het buitenland te doen.

Creditcardgids.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0