Creditcard aanvragen zonder inkomsten

Wil je een creditcard aanvragen bij je bank, dan wordt gecontroleerd of je voldoende inkomen hebt. Er wordt rekening gehouden met je vaste lasten, zoals de huur of hypotheek die je maandelijks moet betalen. Houdt je netto nog minimaal 1150 euro per maand over, dan kom je in aanmerking voor een creditcard.

De creditcardmaatschappijen hanteren deze inkomenseisen omdat ze dan zelf geen risico lopen. Wanneer jij een aankoop doet door middel van je creditcard schiet de creditcardmaatschappij eigenlijk de rekening voor je voor.  Het is dan aan jou om de creditcardmaatschappij terug te betalen. Vandaar dat de maatschappijen ervan verzekerd willen zijn dat jij de middelen hebt om ze terug te betalen.

Heb je een laag of geen vast inkomen, dan wordt het al snel als een te hoog risico gezien om jou een creditcard te geven. In principe kan je zonder voldoende inkomsten dus geen creditcard aanvragen. Er zijn echter een paar mogelijkheden om toch in het bezit te komen van een creditcard.

Creditcard aanvragen zonder inkomsten

Wanneer je minder dan 1150 euro per maand te besteden hebt, na aftrek van je woonlasten, bestaan er een drietal mogelijkheden om toch een creditcard te nemen.

De eerste, meest simpele, oplossing is het kiezen voor een prepaid creditcard.

Een tweede mogelijkheid is het aanvragen van een creditcard bij je de bank, maar dan wel met de voorwaarde dat er iemand garant staat. De bank loopt dan geen risico wanneer jij de aankopen en bijkomende kosten niet kan terugbetalen. De degene die garant staat zal dan worden aangeschreven.

Een derde mogelijkheid is het aanvragen van een partnercard. Heb je een familielid met een creditcard dan kan je vragen of ze voor jou een extra kaart willen aanvragen. Deze blijft dan op hun naam staan.

Het principe van een prepaid creditcard

Heb je een uitkering of een inkomen dat onder de inkomensgrens uitkomt, dan kan je geen reguliere creditcard aanvragen. Een prepaid creditcard is dan echter wel mogelijk. Hoe gaat een prepaid creditcard in zijn werk?

Je stort zelf een bepaald bestedingsbedrag op de creditcard, zodat je in principe de uitgaven van te voren betaalt. Je kan uitgaven blijven doen, zolang er maar saldo op je creditcard staat. Je kan dan ook geen schulden oplopen. En daar dus ook geen rente over hoeft te betalen. De meeste reguliere creditcards rekenen namelijk een hoge rente voor openstaande schulden.

Bij deze soort creditcard worden er helemaal geen inkomsten vereist. Bovendien wordt er ook geen controle gedaan of je een BKR registratie hebt. Het aanvragen van een prepaid creditcard verloopt eenvoudig. Zo worden er geen controles uitgevoerd, dus het hoeft ook niet lang te duren voordat je hem in je bezit hebt. Je kan hem online bestellen, of gewoon simpelweg kopen in een winkel. Nadat je de kaart hebt ontvangen, moet hij nog wel geactiveerd worden.

Creditcardgids.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0