Creditcard aanvragen met spoed

Het hebben van een creditcard is heel handig. Je kan er wereldwijd mee betalen bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat of iets wilt bestellen bij een internationale verkoper, al dan niet via internet. Je aankoop is meteen verzekerd tegen diefstal en wanneer er iets mis mee blijkt te zijn met het product kan je de betaling annuleren. Bovendien wordt het aankoopbedrag pas aan het einde van de maand van je rekening afgeschreven waarmee een creditcard je dus het gemak van uitgestelde betaling biedt.

Maar wat als je op korte termijn een creditcard nodig hebt en er nog geen op jouw naam hebt staan? Dan heb je altijd nog de mogelijkheid om er eentje met spoed aan te vragen.

Waarom met spoed?

Het aanvragen van een creditcard duurt gemiddeld ongeveer 14 dagen. In sommige gevallen is die termijn echter veel te lang. Zo moet je misschien wel plotseling naar het buitenland en heb je een creditcard nodig om op de plaats van bestemming een auto te huren of een hotel te boeken.

Een andere reden waarom je met spoed een creditcard zou moeten aanvragen is wanneer je een belangrijke aankoop wil doen via internet en de verkopende partij alleen een creditcard als betaalmogelijkheid accepteert.

Snel een prepaid creditcard

Wanneer je met spoed een creditcard nodig hebt, is het mogelijk er binnen 24 uur eentje in huis te hebben. Dat is aanzienlijk korter dan de termijn van 2 weken die er normaal gesproken voor staat. De snelste manier om er eentje aan te vragen is via internet. Het kost je maar een paar minuten tijd om er eentje aan te vragen en ook de verwerkingstijd is snel. Wil je er zeker van zijn dat de aanvraag snel wordt afgehandeld kan je altijd nog nabellen om naar de status van de aanvraag te vragen.

Er bestaan verschillende types creditcards. In de meeste gevallen zal men bij de eigen bank een creditcard aanvragen die aan de gewone betaalrekening wordt gekoppeld. De gegevens moeten worden gecontroleerd, er moet een BKR- en inkomenscheck worden uitgevoerd en moet hij na ontvangst nog worden geactiveerd. En deze procedure kost nou eenmaal tijd. Heb je deze tijd niet, dan kan je ervoor kiezen een prepaid creditcard aan te vragen. Hierbij worden er een controles uitgevoerd en is het mogelijk om hem binnen een dag in huis te hebben.

Bij een prepaid creditcard stort je, voordat je hem gaat gebruiken, zelf een bepaald bedrag op de kaart. Je kan daarmee aankopen blijven doen zolang je maar genoeg saldo op de kaart hebt staan. Je beschermt jezelf hiermee meteen tegen het uitgeven van meer geld dan je van plan was.

Creditcardgids.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0