BKR toetsing

Bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) staan personen in het systeem welke een openstaande lening hebben. Denk daarbij aan een hypotheek, of een creditcard. Met je creditcard vraag je krediet aan, en daarom word je bij het BKR geregistreerd.

Het BKR register wordt ook gebruikt om na te gaan of de aanvrager van een creditcard het krediet terug kan betalen. Aan de hand van deze gegevens kan een creditcarduitgever je aanvraag accepteren of weigeren. Dit gaat middels een BKR toetsing. Het is overigens verplicht om zo’n BKR toetsing te doen als je krediet aanvraagt (dus ook bij een creditcard aanvraag).

Toetsing

Met de toetsing kan worden nagegaan of je leningen hebt gehad, en of je deze ook (op tijd) hebt terugbetaald.

Het is heus geen probleem als je in het register voorkomt. Volgens het BKR zelf staan er zo’n 8,5 miljoen mensen in de database. Dat komt omdat veel mensen bij een grote aankoop (huis of bijvoorbeeld auto) gebruik maken van een lening.

Met een BKR toetsing worden de geld verstrekkers (of creditcarduitgevers in dit geval) geholpen met de vraag of de aanvrager het krediet kan betalen. Ook helpt het om niet te veel te lenen. Veel geld lenen klinkt op de korte termijn wellicht handig, maar over de lange termijn kan het alleen maar extra schulden met zich meebrengen. De BKR toetsing is er dus ook om de consument de beschermen.

Resultaat

Het resultaat van een BKR toetsing kan positief of negatief zijn.

Als je een positieve BKR notering hebt, dan zal de maatschappij je verzoek waarschijnlijk direct accepteren. Is de uitkomst negatief, dan zal je verzoek worden afgewezen.

Mocht de uitkomst van de toetsing inderdaad negatief zijn, dan kan je wel op een andere manier aan een creditcard komen. Met een prepaid creditcard is er geen sprake van een toetsing, omdat je zelf het geld op de kaart zet.

 

Creditcardgids.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0