Bestedingslimiet

Een creditcard is vaak gelimiteerd tot het uitgeven van een bepaald bedrag: het bestedingslimiet. De hoogte hiervan verschilt per creditcard en per uitgever van een creditcard. Ook kan het afhankelijk zijn van bijvoorbeeld je inkomsten en uitgaves.

Verhogen van het limiet

Als je aan het limiet komt, of er al op zit, dan is het misschien interessant om te kijken of je dit kan verhogen.

Daarvoor moet je contact zoeken met de aanbieder van je creditcard. Zij zullen bepalen of een verhoging mogelijk is. Dit doen ze bijvoorbeeld door te kijken naar je inkomen.

Een andere optie is om eens te kijken of je zelf geen geld op de kaart kan zetten. Door bijvoorbeeld 1.000 euro op je creditcard te storen, verhoog je als het ware het limiet met 1.000 euro. Vraag bij je aanbieder uit naar de mogelijkheden hierin.

Als je over een prepaid creditcard beschikt, gaat bovenstaand ook op. Het bedrag dat je erop zet, is het bestedingslimiet. Meer dan dat zal je niet uitgeven, want dat is wat de prepaid kaart zijn specificaties geeft.

Mocht je al op het hoogste limiet zitten, en toch hoger willen? Dan zou je eens kunnen kijken bij een andere creditcarduitgever. Zie hier een overzicht waar je een creditcard kan aanvragen.

Uitzondering (AMEX)

Bij American Express (AMEX) gaat het net wat anders dan bij de andere creditcardmaatschappijen. Daar wordt gekeken naar je inkomsten, en wat je zoal uitgeeft met je creditcard. Aan de hand daarvan wordt bepaald wat voor een limiet je hebt.

Mocht het zo zijn dat je graag heeeel erg veel uitgeeft met je creditcard, dan kan je in aanmerking komen voor de Centurion Card (ook wel Black Card). Dit is naar verluidt de meeste exclusieve creditcard die er is, en kan je enkel op uitnodiging krijgen. Voorwaarden daarvoor zijn onder anderen:

  • Uitgaven van 250.000 euro per jaar.
  • Inkomen van minimaal 180.000 euro per jaar (zou moeten lukken als je aan het eerste punt al voldoet).
  • Je hebt een Platinum card bij AMEX.
  • Er is geen betalingsachterstand op je leningen.

Overigens ligt het bestedingslimiet bij AMEX ook wat hoger dan bij andere creditcardmaatschappijen.

Creditcardgids.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0