Een prepaid creditcard speciaal voor de vakantie: is dat interessant?

Ga je binnenkort een vakantie boeken? Dan kan de voorpret alvast beginnen, maar het is ook belangrijk om te beginnen met het voorbereidingswerk. Denk bijvoorbeeld na hoe je de reis gaat financieren. In sommige gevallen kan het namelijk handig zijn om een creditcard bij je te hebben. Meer daarover én welk soort creditcard handig kan zijn, staat hieronder voor je op een rij.

Waarom een prepaid creditcard voor de vakantie interessant is

Als je een reiziger bent, kom je er gauw achter waarom een creditcard een must haveis. Heb je nog geen creditcard, maar wil je er wel een? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten creditcards, waaronder ook de prepaid creditcards. Een prepaid creditcard is een creditcard die je zelf moet opwaarderen: in plaats van dat je achteraf een factuur krijgt, moet je een tegoed zetten op de creditcard. Ideaal dus, als je enkel voor de vakantie een creditcard wil gebruiken. Daarnaast hoef je voor een prepaid creditcard ook geen bepaald inkomen nodig te hebben.

Wel is het belangrijk om van tevoren de werking en de voorwaarden van een prepaid creditcard door te nemen. Denk bijvoorbeeld aan de aankoopverzekering en de veiligheid van de creditcard. Maar, waarom is een creditcard eigenlijk zo handig op reis?

1. Vlucht, huurauto of verblijf boeken

Als je een vakantie wil boeken, loop je steeds vaker tegen het probleem aan dat je hiervoor een creditcard nodig moet hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je een vliegticket wil boeken, maar je ziet het ook steeds vaker dat je bij het boeken van een verblijf met een creditcard moet betalen. Ook als je op de plek van bestemming een huurauto wil regelen, kan het zijn dat je dit alleen maar kunt doen met een creditcard. Als je op vakantie gaat, is een creditcard dus zeker geen overbodige luxe. Neem voor het regelen van een creditcard een kijkje op www.geld24.nl.

2. Je kunt overal betalen

In vrijwel alle landen van de Europese Unie kun je betalen met de gewone pinpas. Handig, want daarvoor hoef je dus geen extra betaalpas aan te schaffen. Toch kan het zijn dat je binnenkort gaat reizen buiten de Europese Unie. Het loont daarom zeker om te kijken hoe je daar jouw reis kunt financieren. In sommige landen is het namelijk gebruikelijk om met een creditcard te betalen. 

3. Je geeft nooit te veel geld uit

Vind je het prettig om op vakantie met een bepaald budget te leven? Dan is een prepaid creditcard handig, aangezien je zelf geld op de kaart moet opwaarderen. Je geeft dus nooit te veel geld uit tijdens je vakantie zonder dat je het doorhebt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Creditcardgids.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0