Creditcard aanvragen

Aanvragen van je creditcard? Tegenwoordig kan je gelukkig heel gemakkelijk online een creditcard aanvragen. In onderstaande tabel tonen we je de diverse mogelijkheden. Hieruit kan je bepalen welke creditcards interessant zijn voor jou situatie.

Hoe nieuwe creditcard aanvragen?

In bovenstaande tabel vind je diverse mogelijkheden voor een creditcard. Als je een interessante creditcard gevonden hebt, kunnen we je doorverwijzen naar de creditcardmaatschappij. Daar, bij bijvoorbeeld Visa, Mastercard of American Express, kan je je aanvraag voltooien.

Welke gegevens heb ik nodig voor een aanvraag

Om in aanmerking te komen voor een creditcard, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze kunnen verschillen per creditcarduitgever. In de vergelijker vind je bijvoorbeeld het netto inkomen waaraan je moet voldoen, deze zal je moeten opgeven bij de aanvraag van je creditcard. Ook zal je je persoonsgegevens bij de hand moeten hebben (adres en Burgerservicenummer bijvoorbeeld).

Vervolgens zal de creditcarduitgever een BKR-toetsing doen. Hier wordt gekeken naar eventuele openstaande schulden en leningen. Mocht je een negatieve BKR-registratie hebben, dan kom je vaak niet in aanmerking voor een reguliere creditcard. Als je een negatieve BKR hebt of een te laag inkomen, kan je eens kijken bij het aanvragen van een prepaid creditcard.

Waarom een creditcard aanvragen?

Voor veel Nederlanders lijkt het nemen van zo’n kredietkaart niet zo interessant. We betalen namelijk veelal met de pinpas. Een creditcard heeft echter wel een aantal voordelen.

Zo is een van de belangrijkste redenen om te kunnen betalen in het buitenland. We gaan steeds vaker op vakantie naar het buitenland, en daar wordt een creditcard vaak geaccepteerd. Dit geldt ook voor online shoppen in buitenlandse winkels.

Daarnaast is er bij een creditcard een verzekering inbegrepen, waardoor je verzekerd bent van je (online) aankoop. Dit is niet inbegrepen bij bijvoorbeeld een iDeal betaling.

Verder is een creditcard heel veilig. Zo is een creditcard tegenwoordig beveiligd met een pincode. Daarnaast werken de bedrijven dag en nacht aan fraudepreventie, en kan je makkelijk je creditcard blokkeren bij diefstal.

Wie kan een kredietkaart aanvragen?

Iedereen ouder dan 18 jaar kan eigenlijk een creditcard aanvragen. De eis die de meeste aanbieders stellen, is de inkomenseis. Dit verschilt echter wel per uitgever, dus zit er vaak wel iets interessants voor jou tussen. Houd er rekening mee dat de minimale eis vaak € 1.150,- netto per maand is. De duurdere kaarten (gold of platinum creditcard) kan je pas aanvragen als je ook meer verdient. Voor de inkomenseis maakt het niet uit of je inkomen komt uit loondienst, pensioen of ondernemerschap.

Omdat jongeren vaak nog weinig verdienen, geven sommige ook kaarten uit speciaal voor jongeren. Hierbij is de jaarlijkse bijdrage dan vaak ook laag, of zelfs gratis in het eerste jaar.

Zoals eerder gezegd is het wel nodig dat je geen schulden hebt. Zonder schulden wordt je aanvraag eigenlijk altijd meteen goedgekeurd, mits je inkomen hoog genoeg is natuurlijk.

Welke creditcard zal ik kiezen?

Er zijn drie verschillende maatschappijen waarvan je een creditcard kan hebben:

Dan zijn er nog uitgevers van de creditcards, dit kan bijvoorbeeld je bank zijn. Zij geven de kaarten uit die van een van bovenstaande drie maatschappijen afkomstig is.

Mastercard is over het algemeen de voordeligste kaart. Visa is de grootste maatschappij, en wordt over het algemeen breder geaccepteerd (bijvoorbeeld in Afrika, Azië of Zuid-Amerika). American Express is de duurste, maar bieden de meeste extra’s. Zo spaar je voor heel veel mogelijke punten, die je kan uitgeven op heel veel verschillende locaties. Denk daarbij aan hotels, restaurants, concerten, vliegmaatschappijen en meer.

Creditcardgids.nl
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0